Maustoin sisäfilepihvit suolalla ja pippurilla. Pannulle pari kolme ruokalusikallista voin ja öljyn seosta, jonka annetaan ottaa hieman väriä, ja sitten lihat siihen paistumaan. Hain medium kypsyysastetta, joten 2-3 per puoli oli varmaan aika lähellä totuutta. Lihat folioon vetäytymään. Kastikepohja oli jo pannulla ja nyt mukaan 2 desiä kermaa ja 1 desi kuivaa sherryä. Keitellään hetki kasaan ja lisätään 2 tl hunajaa, ruokalusikallinen balsamicoa sekä puolitoista desiä manchego viejo -juustoraastetta.
Lihan oheen olin valmistanut lohkoperunoita espanjalaiseen tyyliin. Valitsin kaupasta sikliperunoita, jotka lohkottiin ja maustettiin vain paprikajauheella, pippurilla, öljyllä ja suolalla. Käytin sekä tulista savupaprikaa että tavallista paprikajauhetta. Uunissa noin 20 min 225 asteessa.
Ateria onnistui aivan nappiin. Kastike oli todella hyvää ja toimi sekä fileen, että perunoiden kera. Manchego juusto oli tiukinta 2 vuotta kypsynyttä Viejoa, mutta sherry tasapainotti hienosti tuhtia juustoa. Ja olisiko ollut sikliperuna, mutta ehkä parhaita lohkoperunoita mitä olen itse valmistanut.
Sitten jälkiruokaan josta lisää seuraavassa artikkelissa.

1 kommentti:
Oli kyllä järisyttävän hyvä ateria kaikin puolin.
Lähetä kommentti