Kuullotellaan pari silputtua sipulia, pari silputtua punaista paprikaa ja pari raastettua valkosipulin kynttä öljyssä.
Lisätään chiliä maun mukaan (itse lisäsin 3 kuivattua omaa chiliä, mistä siemenet poistettu)
2 tl murskattua korianterinsiementä, jeeraa ja kokonaisia kardemummia
Lisätään noin kilo jauhettua lihaa (tällä kertaa jauhoin ylämaankarjan ulkopaistia) ja sekoitetaan meheväksi. Lisätään suola.
Lisätään annos (n. 2,5 dl) vaimon tekemää tomaattikastiketta, 1,5 dl tomaattipyrettä ja tölkki kidneypapuja.
Maustetaan vielä 1/2 tl kaakaojauheella ja ripauksella kanelia.
Haudutetaan kansi raollaan noin puolitoista tuntia.
Alkuperäisessä ohjeessä padalle tulee vielä maissileipäkuorrutus, mutta sen totesimme turhan vaivalloiseksi ja korvasimme tortilla chipseillä. Tortillat vain murskaksi ja ohueksi kerrokseksi padan päälle loppuvaiheessa että maut hieman imeytyvät. Päälle tulisi vielä voimakasta cheddarraastetta, mitä meillä ei ollut ja se korvatti voimakkaalla mahchegojuustoraasteella.
Chili, kaakao ja kaneli antavat padalle hienon lämmön ja korostavat mausteisuutta. Kuten sanottua tämä ohje on kestosuosikki.

1 kommentti:
Tämä on tosiaan ihana ohje, kun tuo pata on niin lämmin ja mausteinen, mutta ei tulinen. Nigellan cornbread oli myös mun mieleen liian mauton päällinen, joten tortillachipsit on parempi korvike.
Lähetä kommentti