Olen tehnyt tällä leipäohjeella arviolta tusinan leipää ja arvelin että nyt voi alkaa sooloilemaan. Idea koko hankalan välivaiheen poistamisesta kokonaan oli kytenyt jo hetken mielessä. Vastaus on vuoka, eli käymisen jälkeen donkataan koko taikina vuokaan - ei voisi olla enää helpompaa. Pienellä jännityksellä seurasin, että kuinka taikina vuoassa käyttäytyy, mutta lopputulos oli erittäin onnistunut. Ensi kerralla uskaltanen pistää taikinan vain yhteen vuokaan, jotta leipä on hieman täyteläisemmän näköinen. Pinnastakin tuli oikein rapsakka vaikka alkuperäisen ohjeen yksi idea oli tuottaa leipään hyvä pinta pitämällä höyryä kannen alla uunissa.
Tässä alkaa olla ohje kohdillaan. Loistava maku ja helppo ohje.

2 kommenttia:
Kuumensitko vuokaa kuten pataa ennen taikinan donkkausta?
En kuumentanut. Hyvin toimi ilmankin.
Lähetä kommentti