17.5.2010

Grillipizza 2.0

Viime kesänä harjoittelin jo muutamaan otteeseen pizzan tekoa grillissä. Tänä kesänä olisi tarkoitus onnistua vielä paremmin. Bongasinkin netistä lyhyen videon, missä alan konkari näytti oman versionsa. Se ettei minulla ole kupua pistää grillin päälle rajoittaa hieman mitä (ja kuinka paljon) täytteitä kannattaa laittaa.

Pizzapohja tehtiin perusohjeen mukaan, lukuunottamatta oliiviöljyä. Lisäksi varmistelin ettei pohja "valuisi" grillitason rautojen välistä jättämällä pohjan aavistuksen paksummaksi. Öljyä lisättiin sitten pohjan pinnoille ennen grilliin laittoa.


Pohja pysyi hyvin grilliraudoilla ja alkoi kivasti kuplia. Vakoilin kypsymistä ja käänsin pohjan kun alapinnalla oli mielestäni mukava väri. Täytteet (kirsikkatomaatti, suikaloitu omatekoinen kebabliha sekä mozzarella) päälle ja odoteltiin, että mozza hieman sulaa.


Grilli oli ilmeisen kuuma, ja pizzan pohja oli autenttisen italialaisen pizzapohjan näköinen :) Menikö liian tummaksi - ei mennyt! Pohja oli oikein hyvä, rapsakka mutta sisältä pehmeä. Seuraavan pohjan tein alhaisemmalla lämmöllä, mutta siitä tuli hieman liiankin rapsakka ja olisi vaatinut varmaankin enemmän "kosteitä" täytteitä.


Kaiken kaikkiaan onnistunut grillaus. Ensi settiin täytyy tehdä paksuhko kastike ja enemmän hyvää juustoa. Kuvun teko/hankinta voisi olla järkevää, jotta saisi yläpinnalle lopussa kovemman lämmön. Samalla tyylillä voisi kokeilla tehdä rieskaa. Grilli kuumaksi ja vain näyttää hetkeksi leipää siinä.

Ei kommentteja: