13.7.2011

Häränhäntää, timjamia ja siikliä

Siitä lähtien kun maistoin häränhäntäragua eräässä pikkuraflassa, on sitä pitänyt kokeilla itsekin. Kauppahallista nappasin viitisen kappaletta hännän pätkiä ja aloin pitkän valmistusprosessin.

Hännistä liiat kalvot ja rasvat pois. Hännät pataan ja puljonkia perään, että peittyy. Kiehautetaan ja poistetaan vaahtoa. Sitten liemeen vielä selleriä, sipulia, valkopippuria, suolaa, laakerinlehtiä sekä valkosipulia. Annetaan hautua 160 asteisessa uunissa kolmisen tuntia.

Kun pata on hieman jäähtynyt, siivilöidään lientä talteen ja riivitään lihat luista. Liemestä voi kuoria rasvaa päältä, sillä hännänpalat ovat varsin rasvaista tavaraa. Kuullotellaan sipulia voissa ja lisätään lientä. Suurustetaan liemi ja maustellaan timjamilla, pippurilla sekä tilkalla kermaa. Lisätään hieman sitruunamehua elävöittämään ja raikastamaan makua. Annetaan hautua vielä noin tunti.

Varmaankin maukkainta lihaa mitä on tullut tehtyä. Katsoin kelloa kun olin syönyt ja koko hommaan meni noin 6 tuntia. Pretty slow. Mutta eikös sitä sanota, että hiljaa hyvä tulee. Varmaan joku kokki sanonut.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Todellakin makoisin liha, mitä ikinä on vastaan tullut. Täytyy ehdottomasti saada lisää.

Hannele kirjoitti...

Häränhäntää en ole koskaan syönyt saati kokannut. Vakuutitte siinä määrin, että lienee pakko kokeilla. Kiitos!