17.7.2011

Ribsejä kiinalaisittain ja kesäkurpitsasalaatti

Ribsit kuuluvat kesään. Tämänkertaisiin ribseihin päätettiin kokeilla sattumalta löytynyttä kiinalaistyylistä marinadia.

Marinadiin tulee pari desiä hoisinkastiketta, pari ruokalusikallista raastettua inkivääriä, desi soijaa, kolme ruokalusikallista seesamiöljyä, puoli desiä riisiviinietikkaa, puoli desiä sherryä (käytimme rommia), neljä ruokalusikallista sokeria sekä kiinalaista viismaustetta (käytimme fenkolia, rakuunaa, kanelia ja neilikkaa).

Kylkirivit pellille tai vuokaan ja marinadi päälle. Ribseistä tulee mehevämpiä, mikäli marinadi peittää ne kokonaan. Peitetään astia tiiviisti foliolla ja kypsennetään 160-asteisessa uunissa kolme tuntia. Kypsennyksen lopulla poistetaan folio. Lopuksi sivellään ribsit öljyllä ja grillataan vielä kevyesti.

Ribsien oheen vaimo loi lempeän kesäkurpitsasalaatin. Omien kesäkurpitsoiden lisäksi kasvimaalta mukaan pääsi omia tomaatteja, härkäpapuja, vahapapuja ja salaattia. Maustetaan kevyesti paahdetuilla pecanpähkinöillä sekä parmesaanilla.

Hyvä ateria. Ribseissä oli samaa henkeä kuin pekinginankassa, josta satun kovasti pitämään. Salaatti oli erittäin hyvää. Omat tuoreet pavut ovat uskomattoman hyvänmakuisia. Taannoinen salsa toi pikanttia lisää kokonaisuuteen.

1 kommentti:

Hannele kirjoitti...

Jösses mikä kastike! Aivan huippu. Kiitos reseptistä.