12.12.2011

Kurpitsaa kolmella tavalla

Kurpitsa se vaan on hassu kasvi. Meillä on vieläkin jääkaapissa pari kappaletta, ne kun säilyvät hyvin kovassa kuoressaan. Mieto maku soveltuu sekä suolaisiin, että makeisiin ruokiin.

Aiempia kurpitsakokeiluja jatkettiin nyt risotolla. Perusrisottoreseptiin kuutioitiin noin 400 g kurpitsan maltoa sekä paahdettiin kunnon kourallinen pinjansiemeniä. Taisin pistää mukaan vielä sahramiakin. Vaimo kehui yhdeksi parhaimmista risotoista. Täytyy kyllä myöntää, että maku oli jotakin mitä ei ollut juuri aiemmin saanut ja se vain parani mitä enemmän söi.

Risottoa tuli sen verran reilusti että päätin tehdä lopusta kurpitsariisipiirakan. Murotaikinapohjaan risoton loput ja päälle voimakasta cheddarjuustoa. Ja vaikka risotto on ruokana semmoinen, ettei se toisena päivänä oikein toimi, tässä se kuitenkin toimi hyvin.

Viimeisin ruoka oli makea kurpitsakakku. Kurpitsan lisäksi makua toivat kuivahedelmät, kardemumma, kaneli sekä neilikka.

Seuraavaksi pitäisi kokeilla ainakin kurpitsalasagnea. Täydellinen kurpitsakeittokin on vielä hakusessa.


1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

Oli ehdottomasti maailmankaikkeuden paras risotto.