Risotto on helposti yksi arkiruokien sankareista. Helppona ja verrattain nopeana ruokana sitä tulee tehtyä säännöllisesti. Kuitenkin siinä(kin) on ulottuvuuksia, joita ei tiennytkään olevan ennen kuin saa maistaa sitä "parasta".
Minulle katkarapurisoton esikuva tulee Ligurian alueelta merenrantaravintolasta Italiasta.
Tämä versio pääsi lähimmäksi esikuvaansa, lähinnä liemen ansiosta. Liemi oli puljongin katkarapu demi-glazea. Vinkki laimennetun demi-glazen käyttöön tuli Keittiöelämän pitäjältä. Mutta vaikka oltiin lähimpänä esikuvaa, matkaa on vielä turhauttavan maljon. Paikallisten raaka-aineiden kanssa on hankala kilpailla. Iskostuukohan siitä meri-ilmastakin mineraaleja suoraan ruokaan paikallisten viinien lisäksi - kyllä varmaan. Noh, hyvää risotto joka tapauksessa oli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti