21.9.2010

Limeinkiväärichilipossu ja palsternakkaliuskat

Tuli pitkästä aikaa viikonloppuna ostettua porsaan ulkofilettä. Leikkasin mureasta potköstä neljä runsaan sentin paksuista pihviä. Mureutin pihvejä vielä lisää hakkaamalla niitä littanaksi. Sitten marinoin lihoja noin 4 tuntia marinaadissa, mihin tuli limen mehu ja kuori, inkivääriä, yksi chili, öljyä sekä hieman suolaa.

Hain kuumalta pannulta hieman väriä pihveihin ja sitten laitoin oman maan palsterakka siivuja päällä kypsentymään ja imemään makuja. Mukaan tuli vielä paahdettua mantelimurskaa sekä mausteita. Päälle rutkasti tuoretta korianteria.

Harvinaisen onnistunut lihojen marinointi. Annoksessa oli myös tiukka tulisuus vaikka mukana oli vain yksi chili. Oma kasvatetut chilit olivatkin sekoitus, joten tällä kertaa vastaan tuli se tulisin chili. No, joka tapauksessa rankkasin tämän aterian erittäin korkealle.

Ei kommentteja: