1.6.2010

Yrttiset lammasvuohenjuustorullat

Ja olen monesti grillaillut lammasrullia jossa täytteenä on ollut ties mitä. Tällä kertaa halusin rulliin vuohenjuustoa sekä oman maan yrttejä; rakuunaa ja minttua. Leikkailin kolme filettä auki ja maustoin suolalla ja pippurilla. Täyte muodostui morttelissa karkeaksi tahnaksi. Vuohenjuuston ja yrttien lisäksi maustoin täytettä hunajalla ja oliiviöljyllä. Sidoin rullat tiiviiksi patukoiksi ja nakkasin grilliin.

Kypsyysaste oli hyvä. Maku oli todella hyvä. Mutta lihan koostumus oli suunnaton pettymys. Olin monesti ostanut marketin pakastealtaasta puolen kilon lampaan ulkofilepaketin, eikä se ole pettänyt koskaan. Eikä vieläkään, koska tämä oli kilon paketti ja liha oli aivan käsittämättömän sitkeää. Se, että rullan sisus oli reilusti medium, pelasti ruoan. Täysin kypsät kohdat olivat kuin kengänpohja.


Ei kommentteja: