12.2.2010

Timjamimantelikuorrutettu kuha, tikkuperunat ja coleslaw

Vaimoni osti taannoin uuden timjamipuskan kunnon kukkaruukussa - se on sekä mukava sisustuselementti että tuoreen timjamin lähde. Timjamia onkin käytetty paljon resepteissä viime päivinä.

Marketin kalatiskissä oli suunnaton merikrotti - mikä oli valehtelematta noin metrin pitkä ja puoli metriä leveä. Sitä ei ollut kuitenkaan kanttia ottaa, joten otin aina hyvää kuhaa. Kuhan valmistus meni peruskaavan mukaan, mutta päälle tulisi timjamimantelikuorrutus. Mantelit murskattiin ja paahdettiin pannulla ja sekoitettiin timjamin kanssa morttelissa. Päälle tuli vielä hyvälaatuista ja voimakkaan makuista toscanalaista oliiviöljyä.

Tikkuperunat olivat erittäin pieneksi pilkottuja perunoita, jotka paahdettiin pannulla mausteenaan pari omaa kuivattua chiliä.

Coleslawn pirtsakka maku tasapainotti muuta ateriaa.

Ei kommentteja: