15.2.2010

Timjamimarinoitustrutsifile ja uuniperunat

Sunnuntairuoka alkoi strutsinfileen marinoimisella - runsaasti timjamia, sekä valkosipulin kynsi murskattuna, sitruunan mehua sekä oliiviöljyä.

Fileen marinoituessa vaimo kokkaili uuniperunoita jamien tapaan lankomiehen vinkistä. Esikeitetyt kuoritut perunat pistetään vuokaan ja maustetaan yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Puolen tunnin paahtamisen jälkeen pottuja litistetään sen verran että rakenne menee rikki ja takaisin paahtumaan. Lisätään hienoksi viipaloitu valkosipulin kynsi ja vielä hetkeksi uuniin paahtumaan. Oikein rapsakoita ja maukkaita - tämä ohje toiminee kesällä omilla potuilla vielä paremmin.

Fileen paahdoin pannulla roseeksi voi-öljyseoksessa. Liha hetkeksi vetäytymään. Koska marinadi oli ollut niin hyvän tuoksuinen päätin tehdä vielä kastikkeen. Desi kermaa, 2 ruokalusikallista kuivaa sherryä, ruokalusikallinen hunajaa sekä mustaapippuria ja suolaa. Suurustetaan hieman jauhoilla.

Erittäin hyvä ateria, jonka nautimme hyvän punaviinin kera.

Ei kommentteja: