Eihän kesä ole mitään ilman ribsejä. Paluumatkalta sukulaisilta poikkesimme laitikkalassa Kesänmaussa. Osuimmekin juuri sopivasti sillä tiskit taisivat olla juuri täydennetty kaikella mielenkiintoisella. Juustojen ja jauhojen lisäksi mukaan tarttui kunnon ribsit.
Olen ehdottomasti mureiden ribsien puolella, kun taas vaimo pitää semmoisista missä on vielä järsittävääkin. Nyt oli meikäläisen version vuoro, joten donkkasin ribsit vuoan pohjalle ja peitin marinadilla, jossa oli tummaa olutta, sipulia, hujajaa sekä savunmakuista BBQ-kastiketta. Kuumaan uuniin, ja kun alkaa poreilla alennetaan lämpöä ja peitetään foliolla. Runsaan 2 tunnin hauduttelun jälkeen pistin grillin kuumaksi ja ribsit hakemaan kunnon pintaa missä yhdistyvät makea glaseeraus sekä rapsakka käristys.
Oikein onnistunut lopputulos. Haudutus oli juuri oikean mittainen, eli liha irtoaa luista, muttei liian helposti vaan grillauksessa kääntely onnistui hyvin. Sopivan makea ja savuinen marinadi toimii kyllä hienosti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti