18.7.2010

Verrazzanon viinitila

Jo pidempään olemme miettineet viinitilalla vierailua, nyt siihen tarjoutui tilaisuus matkanjärjestäjän toimesta. Ajoimme viareggiosta sisämaahan Chiantin alueelle halki tyypillisen toscanalaismaiseman - sypressejä, kukkuloita ja maatiloja.


Itse viinitila oli suuren kukkulan laella jota ympäröi viiniköynnös- ja oliivipuupalstat. Tila oli todella upea. Kaikesta huokui historia.



Seuraavaksi suunnistimme kellareihin katsomaan miten se viini kypsyy :)



Tilan kellareissa oli hyvinkin vanhoja viinejä - jäi hämäräksi olivatko ne juotavia vai ei.


Lisäksi tila tuotti oliiviöljyä sekä ilmakuivattua villisianlihaa.


Tutustuminen päättyi luonnollisesti viininmaisteluun. Meille katettiin maistelua varten erilaisia yhdistelmiä leipää ja leivänpäällisiä, oli oliiviöljyä, kahta lajia salamia sekä ilmakuivattua kinkkua. Itse leipä oli tyypillistä toscanalaista lähes suolatonta maalaisleipää. Viinejä oli kolmea lajia, perusviiniä, Chianti Classicoa ja Chianti Classico Reservaa. Reserva oli tietysti pehmein ja paras. Viineistä jäi ainakin minulle semmoinen vaikutelma että toimisivat oikean ruoan kanssa parhaiten. Tila valmisti myös Vin Santoa, jota tulikin ostettua kotiinvietäväksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

beautiful photos!