17.7.2010

Tuoreustakuu

Ensimmäisillä kävelyretkillä törmäsimme kanaalinsuussa kalastajiin, jotka olivat palanneet mereltä ja nyt purkivat ja möivät saalistaan. Kalastusalukset olivat kohtalaisen pieniä ja niitä oli useita kymmeniä kanaalin varrella. Ja vaikka lämpötila oli noin 30 astetta jo kello 11, paattien luona ei haissut lainkaan kala - voiko enää tuoreempaa olla. Suurin osa möyriäisistä oli vielä elävää.

Katselin kadehtien, kun paikallinen hemmo osti lounas/illallisraaka-aineita. Myös tarjonnan laajuus yllätti, tuntemattomia kaloja ja äyriäisiä oli vaikka kuinka. Kelpaisiko jokin rausku? Valmistetaanko suuria tiikerirapuja lounaspastaan? Kokkailu täällä olisi raaka-aineiden puolesta hyvällä alulla.



Ei kommentteja: