11.9.2010

Nigelin kasviscurry

Muutaman viikon ihmettelin kuinka voi läppäri sanoa sopimuksen irti - kone ei vaan käynnistynyt. Onneksi sitä on sen verran vanha kettu että olihan sitä levykuva jossakin tallessa, että nyt sitä taas pääsee dokumentoimaan kokkailuja.

Nigel Slaterin taannoin televisiosta tullut "Simple suppers" oli ihan ok ohjelma, vaikkei mitään ihmeellistä kuten nimikin viittaa. Kokeiluun siitä pääsi kasviscurry, sillä omasta puutarhasta tulee (tai siis tuli) vielä hyvin kesäkurpitsaa.

Curryhan on mausteseos ja erilaisia sekoituksia on varmaan yhtä paljon kuin maailmassa intialaisia. Ensin paahdettiin mausteita öljyssä pannulla; minulla oli muistaakseni ainakin korianterinsiementä, kurkumaa, kokonaisia kardemummia, jeeraa, paprikaa ja niin poispäin. Ihan loistava tapa aloittaa kokkailu - keittiö täyttyy huumaavan hyvistä tuoksuista. Sitten sekoitettiin mukaan silputtu sipuli, paloiteltu kesäkurpitsa, tomaatit, chili ja keitetyt pavut. Jonkin aikaa haudutellaan ja lisätään kookosmaito. Annetaan porista kunnes kypsää. Lopuksi tuoretta korianterinlehteä päälle.

Mukavan mausteista ja hyvää kasvisruokaa, eikä liian tulista kuten Nigelin oma versio ohjelmassa.

Ei kommentteja: