17.1.2012

Singaporelainen currykalamauste

Viimeisenä testiin tuli iso 200g pussi currykalamaustesekoitusta. Kaikkea ei käytetty kerralla, vaan pussi riittää kolmeen ateriaan. Pussin kyljessä oli selostus käytetyistä mausteista, joita olivat tutut korianterinsiemen, jeera, fenkolinsiemen, kurkuma, kuivattu chili sekä suola ja valkopippuri.

Kuumensin öljyn pannulla ja lisäsin sekaan shalottisipulia, maustesekoitusta, hieman sitruunanmehua sekä omaa kuivattua chiliä. Paahdoin sen verran, että curry heräsi kunnolla. Sitten mukaan siikafilepalat sekä vettä ja kookosmaitoa. Annetaan muhia kunnes kala on kypsää. Valmistin mukaan munanuudelia. Päälle vielä hieman tomaattia sekä kevätsipulia.

Mielenkiintoista valmistuksessa oli se, että vaikka currymausteet olivat tuttuja, pannulla öljyssä kuumenevasta sekoituksesta nousevat tuoksut olivat hieman erilaisia mitä ensin odotti. Lopputulos oli todella hyvää. Maustemaailma oli todella täyteläistä. Ja jälleen sopiva tulisuus - ainakin minun mielestäni. Tämä sekoitus sopinee hienosti kalkkunankin kanssa mitä vielä pakastimesta löytyy.


Ei kommentteja: