4.1.2012

Singaporelainen Laksariisi

Singaporelainen kollega toi taannoin suomessa käydessään erilaisia paikallisia maustesekoituksia minulle tuliaisiksi. Varsin pätevän näköisiä pikku pussukoita, eikä näemmä lisättyjä lisäaineita. Ja miten ollakaan näin pyhien ylensyöntien jälkeen oli jotekin luonnollista alkaa alkaa niiden testailu.

Ensimmäisenä oli vuorossa Laksa Fried rice sauce, coconut & spices. Pussissa oli merkintä mieto tulisuus, mutta paikanpäällä Singaporessa käyneenä tiesin ettei siihen voinut paljoa luottaa. Itse ruoan valmistus oli simppeliä.

Kuullottelin valkosipulia sekä sipulia seesamöljyssä. Ja jotta tästä tulisi kokonainen ateria, päätin lisätä viimeisestä kurpitsasta maltoa. Eli kasvisruokaa. Varovasti suolaa, kun ei mausteseoksen suolamäärää tiennyt. Haudutin kurpitsan lähes kypsäksi. Ohjeen mukaan lisäsin kypsät riisit - valitsin tummaa riisiä. Samalla lisätään kevyesti vatkatut 2 munaa ja sekoitetaan, että munaa leviää tasaisesti. Nyt lisättiin mausteseos sekä hieman vettä. Sekoitetaan ja tarjoillaan.

Hyvä tulisuus ja miellyttävä makeus joka tuli osaltaan kurpitsasta. Kyllähän tätä voisi harkita tehdä alusta alkaen itsekin.


Ei kommentteja: