30.6.2009

A Wok!

Meillä on pitkä perinne wokkien tekemisessä, tai hässäköiden kuten niitä usein kutsutaan. Ja koska vaimoni pitää hapanimeläpossusta niin tulipa tastattua mihin kaikkeen meidän kesäkeittiömme venyy.

Tavoitteena siis hapanimeläpossuwokki jossa oman kasvimaan tuotoksia kuten mangoldi, mitzuna sekä retiisi, pak choi ja salaattisipuli. Ja kuin tilauksesta ensimmäinen tämän vuoden chili punertui juuri sopivasti mukaan.

Viime hetkellä päätin vielä friteerata possun, mutta parilalla. Tuumin, että kyllähän se voi toimia jos leikkaan possusta ohuita siivuja - semmoisia suupalan kokoisia. Kastetaan kananmunassa, jauhotetaan maissijauhoissa ja kuumalle parilalle. Vähän käännellään ja rapsakoita possupaloja oli hetkessä valmiina.

Possut pois ja muut ainekset parilalle. Päälle kaadoin hapanimeläkastikesovellukseni johon meillä oli sopivasti ainekset. Sitten vielä possut mukaan.

Paljon parempaa kuin odotin. Tätä tehdään taatusti toisekin.

Ei kommentteja: