13.2.2010

Marokkolainen couscoushöystö ja joulumakkarat

Pakastimesta löytyi vielä yksi erä joulumakkaraa, ja mietin jonkin aikaa mitä sen kanssa valmistaisi. Makkaroiden makumaailman tueksi muokkasin yhtä marokkolaisesta löytämääni reseptiä.

Couscousin valmistus alkaa perinteisesti. Lisätään sahrami, suola ja vesi couscousin sekaan kulhoon ja annetaan turvota kymmenisen minuuttia. Lisäsin vielä sitruunan kuorta. Pannulla paahdetaan voi-öljyseoksessa rusinat, mantelit sekä pinjansiemenet kunnes rusinat ovat sopivan pulleita. Sekoitetaan couscousin sekaan ja lisätään vielä hieman kanelia. Peitetään foliolla ja 175-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

Joulumakkarat sisälsivät myös joulun mausteita sekä kuivattuja hedelmiä, kuten viikuna luumu ja rusinat. Pistin makkarat myös uuniin couscousin kanssa ja lopuksi pätkin ne muutaman sentin paloiksi ja sekoitin couscousin sekaan.

Ajattelin että lopputulos olisi hieman raskas ja paahdoin pannulla vielä pieniä sitruunanpalasia lisättäväksi couscousin sekaan, mutta eipä niitä tarvinnut. Voimakkaita makuja ja oikein hyvää. Joulumakkaroille ehkäpä täydellinen lisuke.

Ei kommentteja: