11.2.2010

Suppilovahverokeitto

Kollega kehui taannoin synttäreilleen tekemäänsä sienikeittoa niin paljon että päätin kokeilla siitä omaa sovellustani. Sienikeittoja tehdään usein käyttäen voimakasta sulatejuustoa tai kermaa. Sattumoisin meillä oli jäljellä puljongin kasvislientä, joten rakensin keiton sen varaan.

Reilusti omia pakastesuppilovahveroita ja sipuli yleiskoneessa hienoksi silpuksi. Kuullotellaan hetki kattilassa. Murskasin mukaan vielä 2 valkosipulin kynttä, kuullotetaan hetki lisää. Kasvislientä joukkoon arviolta 6-7 desiä. Maustoin keiton valkopippurilla. Suurustin keittoa loppuvaiheessa voilla. Lisämausteena paistoin muutaman parmankinkun siivun rapsakaksi ja viipaloin mukavan kokoisiksi paloiksi. Tuoretta timjamia lisättiin vielä kuvan ottamisen jälkeen. Oikein hyvää - menee jatkoon.

Ei kommentteja: