14.6.2010

Harvennuswokki

Kasvimaalta pukkaa aineksia jo niin kiivaasti, että rivistöjä on syytä harventaa. Vaimon ideasta päätimme tehdä wokkia. Wokista olisi helposti saanut pelkän kasvisversionkin, mutta kun pakastimessa oli vielä omatekoista kebablihaa (lue pippurilihaa) niin päätin kuutioida niitä mukaan.

Sipuli kuullottui kunnolla pannulla ja mukaan pippuroituja lihakuutioita ruskistumaan. Mukaan tuli paksoi, turnipsi, retiisi, mizuna, rakuuna ja ruohosipuli. Sipulia lukuunottamatta aineksia ei tarvinnut paljoa kypsennellä, riitti kun lämpenisivät. Maustoin wokkia hyvin pienellä määrällä sweetchili-kastikketta sekä tietysti suolalla.

Lopputulos oli kevyt ateria, missä kasvikset olivat pääosassa. Liha antoi pientä jämäkkyyttä ja sopivaa mausteisuutta. Lisäksi kevyesti "höyrystettyjen" kasvisten vihreä yhdistettynä ruohosipulin väriin teki wokista oikein mukavan kesäisen näköisen.

3 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

AD-Malx iski taas! Ei näytä kuvien linkit toimivan. Vai eikö ole tarkoituskaan?

Luigi kirjoitti...

Moi,
Tarkoitatko että kuvista ei aukene isompaa kuvaa? Sillä kyllä meillä toimii. Mainittakoon että isompi kuva on kohtuullisen kokoinen. Ei kai sulla ole firefox ja ad-block + noscript laajennukset käytössä?

Chez Jasu kirjoitti...

tätä just tarkoitin. IE:llä ei isoja kuvia tullut, muttei jaksa konffata. Flockilla toimi hyvin.