30.6.2010

Savustettu sampi

Olemme vaimon kanssa ihmetelleet lähimarketin kalatiskiä muutaman kerran hieman pitempään. Kerran syynä oli jokin suunnaton merikala, joka ei valehtelematta meinannut tiskiin mahtua. Ja muutaman kerran syynä on ollu Sampi. Nyt kun juhannukseksi oli tulossa suurempi väki kyläilemään, uskalsimme koittaa savustaa lähes kolme kiloista vonkaletta. Ainakin kauppiaan mielestä sopii hyvin savustettavaksi.

Yli tunnin savustus ja kala vaikutti kypsältä. Nestettä näytti tulleen aika paljon. Kun aloin tarjoilemaan sampea ensimmäinen asia mikä kiinnitti huomion oli hassu nahka, vähän kuin ankeriaalla tai mateella. Sitten ihmetytti rakenne, kyljestä lasta meni läpi mahaan ilman että ruotoja tuli vastaan. Niin juuri - ei ruotoja, koko kalassa ei ollut lainkaan ruotoja. Liha oli rasvaisen lohen ja miedomman vaalen kalan väliltä ja tosi mehukasta ja hyvää. Voin helposti napata toisenkin , jos vain on samaa tai pienempää kokoluokkaa, sillä tämä kala mahtui juuri ja juuri jääkaappiin, ja savustimeen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Maukas valinta isolle porukallemme. Kiitos elämäni ekasta sampi-herkutteluhetkestä! Mutta eipä strutsi tai täytetty lahnakaan toiseksi jääneet. Ihania, ylellisiä juhannusherkkuja tarjositte meille.