4.8.2010

Huippupapulisuke kuhalle

Tässä vaiheessa kaikki odotus palkitaan. Haasteellisen kuiva ja kuuma kesä on antanut odottaa monia ruokia. Valkosipuli on nyt valmista. Ensimmäiset pari sipulia häviävät koossa muiden kesien sipuleille, mutta maku on ennallaan. Voiko valkosipulista sanoa että raikas - kyllä voi. Omia chilejä voi alkaa käyttämään. Tomaatteja alkaa kypsyä. Papuja on vielä vaikka millä mitalla. Näistä aineksista vaimo ideoi parhaan papulisukkeen ikinä. Tuttuja ruoka-aineita, mutta joskus sitä raaka-aineet ja niiden makujen tasapaino natsaa täydellisesti. Mielestäni tässä kävi niin.

Härkäpavut sekä ruusupapu kiehautettiin. Valkosipuli ja pieni chili kuulloteltiin kattilassa. Lisättiin pavut, paahdettu manteli sekä tomaatit. Maustettiin mintulla ja parmesaanilla.

Kuhafileet oli maustettu ennalta suolalla, valkosipulilla sekä valkoviinillä, ja nyt paahdettiin pannulla voissa. En tiedä mistä johtuu, mutta parhaiten onnistuneet kalat pannulla ovat minulla aina olleet kuhia - niin nytkin. Voi paahtui juuri sopivasti palamatta. Aterialla vuoroin minä kehun papulisuketta ja vaimo kalaa. Tämä ateria meni kyllä top 10:iin.

1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

Kala oli yksi parhaimmista ikinä: täydellinen paistopinta ja mahtava yhdistelmä voita ja valkoviiniä.