1.8.2010

Naurisvuohenjuustopaahdos

Tai toisin sanoen naurishässäkkä, tai naurispyde... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kasvimaan harvennuksen johdosta olimme miettineet valmiiksi mitä nauriista tekisimme. Ensimmäinen suunnitelma oli naurisröstit, koska kuuma kesä oli aiheuttanut lievää kuivuutta (lue puumaisuutta) nauriisiin. Päätin kuitenkin tehdä koepaistoksen pienellä määrällä naurista, sillä voissa paahdettu oman kasvimaan juures on ehkä parasta mitä voi olla. Koepaitos osoitti, etteivät nauriit olleet ollenkaan liian "puumaisia".

Paahdokseen tuli nauriin lisäksi sipulia, oma kasvatettuja valkosipuleita (nami nami), hieman vähäsuolaista pekonia sekä vihreitä oliiveja. Paahdetaan ensin kannen alla jonkin aikaa ja lopussa ilman kantta kovemmalla lämmöllä, että saa hieman rapsakkaa pintaa.

Maustamiseen pannulle hieman rosmariinia ja pöydässä vuohenjuustoa sekaan sulamaan. Me tykättiin kovasti.

Ei kommentteja: