2.10.2010

Hitaasti kypsytettyä lammasta tattiperunoiden kera

Pakastimen kätköistä löytyi kokonainen lampaan jalka, "nilkasta" ylöspäin. Onko konaisuudella jokin nimi, en tiedä. Aloittelin ruoanlaiton hyvissä ajoin päivällä siivoamalla lihan ylimääräisistä rasvoista ja kalvoista. Kuivamausteita pintaan ja ruskistus pannulla. Luuta voi muuten hyvin katkaista rautasahalla.

Lammas pataan, johon lisäsin punkkua, sipulia, pari rosmariinin oksaa sekä vähän fondia. Pata ensin 200 asteiseen uuniin ja 10 min jälkeen lämpö 125.

Parempi puolisko löysi koiranulkoilutuspolulta komean herkkutatin omien lisukeperunoiden seuraksi. Ateriakokonaisuuden maanläheisiä tummia makuja tasapainottamaan väsäsin vielä raikkaan sitruuna-persiljaranskankerman.

Annoin lihan kypsentyä matalassa lämmössä noin 3,5 tuntia. Ja kyllä se sitten olikin täydellisen mureaa olematta kuivaa. Taisi olla parasta lammasta mitä olen padassa kypsentänyt.

Ei kommentteja: