29.3.2010

Soija-Chilimarinoitu lohi, eli fish & chips

Mietin uutta tapaa maustaa perinteinen kirjolohifilee. Aiemmin kollega kertoi, että he usein donkkaavat lohifileen soijaan ja sweetchilikastikkeeseen marinoitumaan ennen uuniinlaittoa. Olen tätäkin kokeillut, mutta koska kaupan sweetchilit eivät enää juuri "nappaa", korvasin sen sen tuoreella chilillä (puhdistettuna tarkasti tulisimmista osista). Kaadoin puolisen desiä vaaleaa soijakastiketta lautaselle ja pieneksi paloiteltu chili joukkoon sekä hieman sitruunamehua. Sitten lohifile, nahka ylöspäin, päälle imemään makuja pariksi kolmeksi tunniksi.

Lohifile oli oikein onnistunut. Itse pidän soijan mausta, kunhan ei ole liian suolaista. Chili, toinen suosikkimakuni, maistui hienosti kalassa ilman, että se olisi tulinen. Oheen uunilohkoperunoita, joita olin niin ikään pimpannut sitruunamehulla.

2 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

oliko sulla tuossa sokeria lainkaan? nuo kaupan sweetchilit kun on yleensä aika makeita.

Luigi kirjoitti...

Ei ollut yhtään sokeria - vain soijaa ja chiliä. Tein aikoinaan nachoslautaselle chilisalsaa hesarin ruokasivujen ohjeella ja tätä ruokaa syödessä tuli mieleen että pitäisi kokeilla sitä lohen pintaan - toimisi varmaan oikein hyvin kun on raikasta ja kevyesti tulista.