6.1.2011

Paahdetut tomaatit sumakilla ja korinteilla

Vaimo loihti viimeiksi hankitusta keittokirjasta jo järjestyksessä kolmannen ohjeen - uunipaahdetut tomaatit.

Lohkotaan luumutomaatteja ja lisätään teelusikallinen karkeaa sumakkijauhetta. Mukaan paahtumaan tulee myös valkosipulin kynsiä ja shalottisipulia. Mukaan olisi tullut myös basilikaa mitä meillä ei ollut. Lopuksi tummaa sokeria, kanelia ja oliiviöljyä.

Annos 140 asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi. Lisätään korintit ja annetaan paahtua vielä noin 20 minuuttia kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja hieman karamellisoituja. Nautitaan rapean leivän kanssa.

Aivan loistoannos. Maut toimivat hienosti yhteen - jopa talvitomaateilla. Pakko tehdä uudestaan.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Heippa,

mistä olette hankkineet sumakkijauhetta? Ollaan sitä nyt viikonpäivät metsästetty tuloksetta ja muutama sitä vaativa resepti on kirjanmerkeissä :)

Luigi kirjoitti...

Nyt heitit aika vaikean. Jos oikein muistan niin sumakkijauhe on eräästä tamperelaisesta etno-kaupasta (hämeenkadulla tuulensuussa). Pussukassa lukee että olisivat iranilainen tuote, jota välitettäisiin yhtiön nimeltä "Eastern trading PARS U.K. LTD www.n-a-easterntrading.com" toimesta.

Muutenkin näistä etno-kaupoista, joita pääosin maahanmuuttajat pitävät, löytää yhtä jos toista mielenkiintoista, jos on tarkkana. Toivottavasti auttaa eteenpäin.