Alkaa hapanleivänteko sujua. Tein hapanleipää pitkän kaavan toistamiseen, koska viimeksi jäi hieman vaivaamaan kuoren tummuusaste, mikä olisi pitänyt olla tummempi. Osasyynä tähän oli leipäkirjasta tyystin puuttuneet uunin lämpötilat hapanleivän kohdalla. Nyt päätin pitää uunin huomattavasti kovemmalla - lähes 250 koko paistoajan. Lopussa oli pakko lämpötilaa vähän alentaa. Ja nyt pinta oli mukava paahtunut. Muutenkin leipä oli tosi kohdillaan ja kelpasi vieraillekin.
Tämän lisäksi tein vielä toisen kokeen. Tein aiemmin suosimaani "no-knead" leipää, mutta hiivan sijasta käytin siihen noin 100g juurta. Leivät kohosivat ihan raivolla ja lopputulos oli myös onnistunut. Leivän koostumus oli höttöisempi kuin varsinaisen hapanleivän, mutta se oli vain hyvä, sillä leipä sopii täydellisesti dippailuun. Itse dippailin leivänpaloilla chilipataa. Toimii :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti