18.4.2011

Laventerimadeirahunajalla glaseerattu kana rakuuna-pinjansiemenkastikkeella

Laventelikokeiluissa on jälleen ranskalainen maatiaiskana. Soveltelin Silvena Rowen kanankoiville tarkoitettua ohjetta kokonaiseen kanaan. Valelin kanan kauttaaltaan etukäteen valmistetulla laventelimadeirahujalalla sekä suolalla. Lisäsin pienet voisiivut kanan nahan alle rintafileiden kohdalle etteivät ne kuivu. Paahdoin kanaa uunissa kunnes kypsää ja pinta kullanruskea. Kana folioon vetäytymään.

Seuraavaksi kastike. Maistoin paistoastian pohjalle kertynyttä lientä, jonka totesin erittäin hyvänmakuiseksi. Mukaan kunnon kourallinen pinjansiemeniä, nippu rakuunaa (kirveliä ei sattunut marketista löytymään) sekä hieman lisää hunajaa. Kiehautetaan.

Kana oli taasen todella hyvää, mutta kastike oli aivan älyttömän hyvää - tosin aika täyteläistä. Oheen hieman couscousia. Tätä pinjansiemenkastikeideaa pitää miettiä lisää.

Ei kommentteja: