5.4.2011

Ankanrintaa timjamin ja karamellisoidun laventelihunajan kera

Idea tähän ruokaan tuli taannoiselta plantagenreissulta. Siellä nimittäin oli hieman harvinaisempaa laventelia saatavissa mukavassa ruukussa. Nappasin yhden ruukun mukaan. Laventelia on tehnyt mieli koittaa jo jonkin aikaa, sillä Diane Henryä ja Silvena Rowea lueskellessa laventeli vilahtelee varsin mielenkiintoisissa ruokaohjeissa. Tämä on sovellus ohjeesta, joka on kokonaiselle ankalle.

Aloitin marinoimalla ankanrinnan. Nahkapuoli viilellään kunnon vekeille ja levitetään marinadia fileelle. Marinadiin tulee valkosipulia, timjamia, oliiviöljyä sekä ruoanlaittokonjakkia (Monnet). Marinoidaan parisen tuntia. Samalla voi valmistella laventelihunajan. Muutamia laventelin oksia hunajaan ja kuumennetaan kiehuvaksi. Annetaan maustua vähintään tunnin.

Paahdetaan ankanrintaa pannulla nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä, että ylimääräinen rasva poistuu nahan alta. Kaadoin välillä rasvaa pois pannulta. Varotaan ettei nahka saa liikaa väriä. Otetaan samalla väri toisellekin puolelle. Pannu pois levyltä ja valellaan laventelihunajalla kauttaaltaan. Laitetaan ankanrinta vielä pannuineen 175 asteiseen uuniin kunnes hunaja karamellisoituu. Koko prosessiin meni ehkä vajaa tunti ja file oli vielä mukavan rosee ja mehevä. Oheen laiton hieman juureksia.

Kaikin puolin onnistunut ateria. Maut toimivat mukavasti yhteen ja laventelia oli juuri sopivasti. Mainittakoon että edellinen kokeilu päätyi sokerin kärähtämiseen, mikä ei estänyt ruoan syömistä, mutta annos oli kaikkea muuta kuin kuvauksellinen.

2 kommenttia:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

mmm...ankkaa, kuulosta tosi hyvälle toi laventelikin sen kanssa, vaikken oikein osaa arvostaa laventelia linnun tai lihan kera.

Luigi kirjoitti...

Olen itse ollut erittäin positiivisesti yllättynyt laventelista. Hyvä ja hieno maku. Se ei ole lainkaan liian väkevää, mihin on varmaankin syynä ettei minulla ole käytössä kukkia vaan lehtiä.