28.3.2011

Pannupizza

Pannupizzan idea on kytenyt mielessä alkuvuodesta asti kun luin "Jamie Amerikassa" kirjaa, missä hän tunnustaa että onhan se oikein tehty pannupizzakin hyvää. Googlettelin hieman ensin aloitusta että miten muut ovat pannupizzaa toteuttaneet - tulee muuten monta intialaisten väsäämää videota jos etsii YouTubesta "pan pizza" termillä. Ohjeita ja tapoja tuntui olevan monia - yhteistä vain pannu. Joissakin kuumennetaan pannu etukäteen ja toisissa ohjeissa ei pizzaa pistetä edes uuniin, vaan se tehdään kuten grillipizza mutta pannulla.

Lähdin seurailemaan Jamien ohjetta missä taikina on kiloinen peruspizzataikina, mihin ei kumma kyllä tullut lainkaan öljyä. Tomaattikastike niin ikään oli perustomaattikastike, miinus oregano, mitä ei sattunut nyt olemaan.

Taikinaa kohotettiin tuplakokoon ja sitten jaoin sen kolmeen osaan. Taikinapalat painettiin öljytyille pannuille kunnes pohja oli noin sentin paksuinen ja reunat kohoavat kunnolla. Sitten tomaattikastike levitetään pohjalle .

Pizzan päällinen erosi Jamien versiosta. Päälliseen kuullottelin punasipulia timjamia kunnes sipuli karamellisoitui. Kalkkunankoivesta revin palasia ja paahtelin niitä hieman pannulla, että saivat väriä. Sen lisäksi pizzan päälle tuli vain mozzarellajuustoa. Sitten 200 asteiseen uuniin alatasolle 20-25 minuutiksi.

Hyvää pizzaa. Erityisesti pohja täytteen kera toimi hyvin. Reunan "pulla" oli kyllä ihan ok, mutta vaati hieman täytettä mukaansa. Seuraavaan kokeiluun pitää tehdä kaksi muutosta. Taikinaan on lisättävä öljyä, sekä täytteeseen hieman makeutta lisää. Jonkinlainen makeahko barbeque-vivahde voisi toimia hyvin.

Ei kommentteja: