20.4.2011

Savustettua siikaa ja paahdettua halloumia valkoviinihunajakastikkeella

Kuten on useammalla taholla kommentoitu, joskus kotimaista tuoretta kalaa on hankala saada. Eli kun sitä on, niin sitä tulee poikkeuksetta ostettua. Kokonaiset kalat ovat erityisen näppäriä, koska ne voi savustaa - mikä on helppo ja hyvä valmistustapa.

Suolattuna ollut siika huuhdellaan ja kuivataan ja donkataan leppälastuilla ladattuun savustimeen. Pienehkö siika valmistuu meidän savustimessamme runsaassa 20 minuutissa.

Oheen paahdoin hieman halloumia. Halloumin kannattaa liota viipaloituna ennen käyttöä että suolaisuus hieman vähenee.

Savusiialle ja halloumille valmistin hieman maustekastiketta valkoviinistä, hunajasta, tuoreesta timjamista sekä murskatuista mantelilastuista. Saostin kastiketta pienellä määrällä voita.

Kesäistä hyvää. Samalla testattiin ruokajuomana itse Essin suosittelemaa chardonnayta.

2 kommenttia:

kalle pohjola kirjoitti...

Olipa herkullinen resepti. Juustona voi käyttää myöskin kotimaista tuorejuustoa, ns leipäjuustoa.
Olen savustuksen yhteydessä kokeillut, toimiihan se.
Noiden viinien suhteen olen perusjuntti, vaikka kyllä se hyvä valkoviini käypänenkin on.
Omia kalaisia juttujani;
http://kotimainenkala.blogspot.com/

Atenpannu kirjoitti...

Oli tarkoitus itsekkin jo pääsiäisviikonloppuna päästä korkkaamaan savustuspönttö tältä keväältä, mutta oli mökkipitäjän kauppias myynyt kaikki fisut tiskistä kun menin viimetipassa kauppaan. Tuota halloum juustoa täytykin testata kyytipoikana joskus. Herkullisen näköinen setti.