26.6.2011

Savuankeriaskeitto basilikalla

Marketin kalatiski yllätti iloisesti myymällä ankeriasta. Nappasimme yli kahden kilon vonkaleen mukaan tarkoituksena savustaa se appiukon vierailulle. Ensimmäinen yllätys oli se ettei ankeriasta ollut suolistettu - ja heti saatiin juuri saapuneelle vieraalle puuhaa. Itse savustus meni yllätyksittä, mutta ankeriaan rasvaisuus yllätti sitäkin enemmän. Maku oli loistava, mutta itseäni rasvaisuus alkoi tökkiä pikapuoleen.

Isosta kalasta, siis kai ankerias on kala, jäi appiukon avusta huolimatta hyvin seuraavalle aterialle. Käytimme lopun savuankeriaskeittoon. Rasvaisuutta leikkaamaan lisäsin tomaattia sekä sitruunaa. Tämä toimi ehkä savustusta paremmin. Mukaan heitettiin vielä pikkumustekalaa ja runsas määrä tuoretta basilikaa omasta kasvihuoneesta. Erittäin hyvää keittoa, joka toimi hyvin tuoreen hapanleivän kanssa.

Ei kommentteja: