12.7.2011

Mansikkajäätelö

Kuumana kesäpäivänä jäätelö maistuu. Ja koska omia mansikoita kasvaa miltei nopeammin kuin ehtii syömään, vuorossa oli mansikkajäätelö.

Tämä on kolmas perusjäätelöresepti mitä olen tehnyt. Ensimmäisessä oli kananmunankeltuaista ja jota myös kuumennettiin, että seos sakeutuisi. Seuraavassa ei ollut lainkaan munankeltuaista ja se oli jäätelön ja sorbetin väliltä, eli hieman hileinen. Tähän reseptiin tuli taas munankeltuaista, mutta sitä ei kuumennettu. Lisäksi olen hakenut sopivaa rasvan määrää, sillä jokaiseen reseptiin on tullut kermaa.

Pariin munankeltuaiseen sekoitetaan 50 g tomusokeria ja vaahdotetaan. Lisätään 2 desiä rasvatonta maitoa sekä 2 desiä kermaa vaahdotettuna. Lopuksi lisäsin reilut pari kourallista kypsiä jääkaappikylmiä mansikoita. Pyörittelin massaa noin 20 minuuttia, jolloin koostumus oli mieluinen.

Jätski meni ihan nappiin. Maku oli todella hyvä. Maku oli makea, mutta kuitenkin raikas. Koostumus ei mikään kaupan jäätelö ollut mutta ei juuri hileinenkään. Tällä ohjeella tulee varmasti tehtyä lisää.

Ei kommentteja: