Kävipä tuuri, kun vierailimme "vieraassa" marketissa taannoisella kauppareissulla, sillä löysin Aji Cristal chilejä. Paketissakin luki, että raikasta chiliä (sitähän se chilin nimikin vissiin meinaa). Tämä on jo toinen kerta, kun teen salsaa Aji Cristalista, eikä ensimmäisen kerran loistava maku ollut sattumaa - lopputulos onnistui jälleen.
Silputaan sipuli, valkosipulia, paprika, kourallinen kirsikkatomaatteja, tuoretta korianteria. Lisätään limen mehua sekä kolme kappaletta chilejä, joista on siemenet ja sisäosat pois. Kuumennetaan hetken kattilassa ja maustetaan kevyesti suolalla ja pippurilla.
Vaikka chili on 1-10 asteikolla 7, niin tarkan "siivouksen" jälkeen se antaa miellyttävän lämmön ja satunnaista tulisuutta. Lopputuloksena on hyvänmakuinen raikas chilisalsa, joka käy esimerkiksi loimulohea raikastamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti