29.7.2011

Sinisimpukoita valkoviinissä

Usein on marketin kalatiskissä myös sinisimpukoita, mikä on varsin hienoa. Tällä kertaa kermaisen sinisimpukkakeiton sijaan teimme simppelisti valkoviinissä haudutetut sinisimpukat.

Kuullotellaan punasipulia, valkosipulia sekä chiliä pannulla öljyssä. Lisätään simpukat ja lorotetaan reilusti valkoviiniä perään. Maustetaan. Kansi kiinni ja simpukat hautuvat valkoviinin höyryissä. Nautitaan sellaisenaan oman leivän kera.

Tässäpä muuten hauska vinkki. Sinisimpukkalientä oli sen verran, että päätimme donkata sinne hieman arborioriisiä. Haudutin niitä kannen alla kunnes liemi oli imeytynyt ja riisit olivat sopivan al dente. Sakeutetaan lopuksi normaalisti pikku nokareella voita sekä raastetulla parmesaanilla. Huippuhyvää risottoa huippuhyvästä liemestä.

Ei kommentteja: