11.11.2009

Curryomenalammasmakaronilaatikko

Pyden eli pyttipannun lisäksi olen aina tykännyt makaronilaatikosta, ja olen viime vuosina yrittänyt tuunata hyvistä makaronilaatikoista loistavia. Esikuvana lienee ollut jo aikojen kultaama muisto lapsuudenkaverin äidin tekemästä laatikosta, joka oli erittäin mausteinen eikä siinä ollut yhtään (tai hyvin vähän) munamaitoa.

Nyt törmäsin erikoiseen reseptiin. Laatikko maustettiin currylla ja omenakuutioilla - pakko testata.

Jauhoin lampaan paahtopaistia noin kilon ja keitin fondissa barilla minipennepastaa (500g). Sitten ruskistetaan lammasjauheliha omassa rasvassaan, lisätään 2 silputtua sipulia ja ruskistetaan lisää. Lisätään yksi omena pieninä kuutioina. Lopuksi maustetaan lammasjauheliha miedolla currytahnalla, suolalla ja pippurilla. Ja koska pasta ja munamaito kuluttavat mausteita niin lisäsin mausteita vielä kerran kiellon päälle - yhteensä varmaan 6 rkl currytahnaa ja rutkasti pippuria myllystä.

Curryjauheliha ja pennet vuokaan ja munamaito sekaan. Päälle pari desiä raastettua manchegojuustoa. 200 asteisessa uunissa noin 40 min.

Ihan täydellistä. Curry on loistava mausteseos ja omena toi kivan hapokkuuden. Lopputulos oli erittäin mausteista laatikkoa, lampaanliha on aina hyvää ja suolakin oli kerralla kohdillaan. Lisäksi munamaitoa oli sen verran vähän, että laatikko ei ollut mikään tiiliskivi vaan "kantta" lukuunottamatta melko irtonaista. Tämä ohje menee kirkkaasti jatkoon.

Ei kommentteja: