2.11.2009

Mudcake

Vaimoni sisko vihjaisi taannoin että Joan Harrisin keittokirjassa oleva suklaakakku on huippuhyvää. Päätimme kokeilla reseptiä.

Ohje on helppo eikä siihen tuli lainkaan vehnäjauhoja. Vain sokeria, kananmunaa, tummaa suklaata ja mantelijauhoja. Kakku tulee hieman rapeaksi päältä, mutta sisus on kostea. Huolellisesti vatkattu munanvalkuainen takasi, että kakku pysyi mukavan kuohkeana. Olin jättänyt kuorrutteen pois, koska jopa Joan sanoi kirjassa, ettei sitä tarvitse - kakku on muutenkin täyteläinen.

Maistamisen jälkeen olimme molemmat sitä mieltä, että tämä taitaa olla parhaimpia ellei parasta mutakakkua ikinä. Olin lankomiehellä maistanut joskus porterolutta mutakakun kanssa menestyksekkäästi. Nyt testasin Kukon porteria - ja hyvin toimi.

5 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Oli kyllä järkyttävän hyvää kakkua. Hyvä maku ja tekstuuri.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä suklaata käytit? Rainbow? Eldorado? Pandan kilosuklaa? ;-)

Ulla kirjoitti...

Maraboun 70%

Akvis kirjoitti...

Tunnusta pois, kuitenkin ostit kaupasta lisää-vain-vesi -mutakakkupussin! :-D

Ihanan näköinen mutis!

Luigi kirjoitti...

Tää on itseasiassa kaupan, avaa pussi ja ilmankosteus valmistaa mutakakun hetkessä. Eli luomua :)