2.11.2009

Kaalimuhennosta ja karitsan sisäfilettä

Lauantaina ryhdyimme suunnitelman mukaan valmistamaan viimeisistä kasvimaan keräkaaleista kaalilaatikkoa. Olimme markettireissulla ottaneet puolen kilon kimpaleen lammaspaistia, jonka aioin jauhaa laatikkoon. Yllätys oli melkoinen, kun paistipussin avattuani käsissäni olikin sisäfilesuikaleita. Plan B!

Lyhyt googlaus löysi mielenkiintoisen kaalimuhennoksen ohjeen, jota sovelsimme. Kaali silputtiin ja kuulloteltiin sipulin kera kasarissa. Mukaan tuli korva- ja herkkusienisekoitusta pakkasesta. Muhennos maustettiin fenkolinsiemenillä ja...
Sitten pari desiä kermaa pyöristämään makua ja muhennos sai porista hiljalleen että kaali hieman pehmenisi.

Karitsan sisäfileet käväisivät hetken pannulla ja sitten vetäytymään. Mausteeksi hieman sormisuolaa pintaan. Mureaa ja maukasta.

Muhennos oli aivan nappiin onnistunut. Oman maan kaali oli vielä hieman al dente ja maku oli ihan uskomattoman täyteläinen. Tätä täytyy tehdä toistekin.

Ei kommentteja: