2.11.2009

Pihviä parilalta

Päätimme vaimon kanssa että voisi vaihteeksi ottaa pihviä. Olin viime alkoreissulla jutellut myyjän kanssa ranskalaisista viineistä ja varastoon oli sujahtanut medocin alueen viini joka sopisi pihville ja erityisesti semmoiselle jossa on vähän pureksittavaa. Paikallisessa marketissa tuumailin, ulkofileen ja entrecotepihvin välillä päätyen ensimmäiseen.

Nostin pihvit hyvissä ajoin lämpiämään. Hieman ennen valmistusta painelin pihvejä hieman ja lisäsin hieman morttelissa murskattua szetchuanpippuria (sichuan) sekä mustapippuria. Käristin parilalla fiilispohjalla jonkin aikaa, sitten hetkeksi folioon vetäytymään. Kypsyysaste oli juuri kohdallaan.

Oheen tuli eilisen lohen marokkolaista couscoussekoitusta sekä raikassalaattia.

Sitten viiniarviota. Koska ostamani ranskalainen tuoksahti hieman korkkivikaiselta otin vielä kahta muuta punkkua koemaistajaisiin. Toinen oli lohelle ostamani kevyt ranskalainen ja toinen oli Yalin carmenere. Ja jos oikein yritti unohtaa lievän kellarin tuoksun, ranskalainen Chateau La Gorce oli kyllä viini paikallaan. Jälkimaku kesti uskomattoman pitkään. Ja kuten jo arvasimme, lohiviini oli tässä seurassa aivan marjamehua. Yalissa oli tarpeeksi potkua, mutta maku jäi hieman lyhyeksi. Kokeilu viineillä oli kuitenkin hauskaa vaihtelua ja liha oli mielestäni melko onnistunut.

Ei kommentteja: