30.10.2009

Marokkolainen couscouslohifile

Taannoisessa glorian ruoka&viini lehdessä oli kivoja lohireseptejä. Tähän marokkolaiseen couscouskuorrutteeseen tuli purjoa, limetin mehua, mustia oliiveja, korianteria, suolaa ja ripaus sokeria. Puoleksi tunniksi uuniin ja nautittiin vuohenjuustosalaatin kera.

Lisäksi nappasimme alkosta suositusviinin, joka oli ranskalainen punkku - Beaujolais Bernolin. Ajatuksena oli että marjaisa ja notkea punkku toisi marokkolaiset mausteet paremmin esille. Kuten moni ranskalainen viini, tämäkään ei sellaisenaan maistunut miellyttävälle, mutta ruokajuomana alkoi toimia.

Couscouskuorrute tuli reunoilta kivasti rapeaksi, mutta kokonaisuudessaan mausteita olisi voinut käyttää vieläkin rohkeammin. Kaneli ja jeera olisi varmasti toiminut. Hyvä ateria jokatapauksessa.

Ei kommentteja: