8.10.2009

Pizzaa, pizzaa


Lainasin taannoin työkaverilta Jamie Italiassa kirjaa ja tein pizzaa. Taikinan koostumus oli oikein hyvä ja helppo kaulita. Omaa tomaattikastiketta ja täytteeksi kylmäsavulohta ja mozzarellaa sekä salamia ja provolonea.

Oikein maukasta pizzaa. Pohjia olisi voinut käristää vielä enemmänkin. Myöhemmin työkaveri kertoikin että hän pitää uunia 270 asteessa ja vielä yksi pizza kerrallaan uunin alaosaan. Ja näin tulee rapsakkaa pizzaa.

Jamie Italiassa kirja vaikutti muuten oikein mukavalta ja muistutti meitin tämän kesän lomamatkasta. Täytyy hommata, jos vastaan sattuu.

2 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

Onpa älyttömän hyvän näköisiä!

Joku ruotsalainen kokki teki telkkarissa kauasn sitten pizzaa ja neuvoi että uuni kannattaa olla niin kuumalla kun vaan saa. Omassa uunissa loppuu asteikko 260 asteessa joten olen käyttänyt sitä.

Luigi kirjoitti...

Joo tämänkin olen vasta viimeaikoina tajunnut. Aiemmin koitin 200 asteisella. Nykyään hakee semmoista italialaistyylistä puolipalanutta pohjaa. Tsekkaappa muuten joskus se Jamie Italiassa kirja. Siinä on ihan älyttömän hyvät kuvat ja pizza-aukeama on upea.