25.10.2009

Nachos ja omaa salsaa

Meillä on ollut jo vuosia perinne että silloin tällöin pidämme meksikolaisillan. Totta puhuen viime vuosina iltaa ei ole pidetty koska valmiit salsat ja muut tykötarpeet eivät ole enää viehättäneet. Onneksi on tullut ymmärtäneeksi että monet monimutkaisilta kuullostaneet ainekset on yleensä varsin yksinkertaisia valmistaa.

Tämän kertainen juttu sai alkunsa kun ostiskelin taannoin marketista Aji Crystal nimistä chiliä, joka työkaverin kertoman mukaan on rankattu yhdeksi parhaimman makuisista chililajikkeista. Eli salsa valmistui hesarin ruokasivujen ohjeen perusteella kahdella aji crystal chilillä terästettynä. Ajihan on 1-10 tulisuusasteikolla 6, ja putsasin chilit huolellisesti sisuskaluista ettei salsa olisi liian tulinen.

Itse nachos lautaselle ei tullut mitään muuta kuin tortilla chipsejä, juustokastiketta ja omaa salsaa. 180 astetta ja 5-8 min. Sitten vielä guamolea päälle.

Oliko sitten Aji Crystalinkin ansiota, mutta meitin mielestä salsa onnistui ihan älyttömän hyvin.

Ei kommentteja: