19.10.2009

Intialainen lammaspata

Tässä on lammaspata meidän makuun. Etsiskelin parisen vuotta sitten hyvän lammaspadan ohjetta, ja kun sattumalta törmäsin tähän, olin myyty. Sitä vaan joistakin ohjeista jo näkee/tuntee että toimii.

Lammaspadan kanssa couscous toimii täydellisesti. Erittäin mausteista ja hyvää. Banaania ei ensimmäisenä yhdistä intialaiseen ruokaan mutta tässä se tuo mukavaa hapokkuutta pataan. Alla ohjeentapaista.




  • kuullotellaan 2 tl currytahnaa (tai jauhetta), 3 valkosipulia ja sipuli öljyssä
  • lisätään siivutettu lammas (500 g ulkofile) ja ruskistetaan hieman
  • lisätään 2 dl kookosmaitoa, 3 dl kanalientä, kanelitanko, laakerinlehti, 3 neilikkaa ja ripaus cayennepippuria
  • annetaan porista kannen alla n. 50 min
  • lisätään paloiteltu banaani, rusinat sekä paahdetut cashewpähkinät
  • lisäsimme vielä itse tuoretta korianteria mitä ei alkuperäisessä ohjeessa ole
  • Ei kommentteja: