12.2.2011

Aasialainen kalkkunasalaatti

Kalkkunaohjeet jatkuvat. Tällä kertaa testattiin Jamien aasialaistyylistä kalkkunasalaattia. Jamien mukaan "if you like crispy duck, this is better". Olettaisin, että Jamie tarkoittaa crispy duckilla pekingin ankkaa, mitä tarjotaan kevätsipulin, chilin, hoisinkastikkeen kera ohuesta taikinarullasta. Sattumoisin Pekingissä käyneenä voin sanoa, että pekingin ankka on tosi hyvää. Eli tästä ohjeesta oli kovat odotukset.

Riivitään tummaa kalkkunanlihaa pannulle, johon lisätään cashew pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Maustellaan viismausteella, jonka korvasin, jeeralla, kurkumalla, kardemummalla sekä neilikalla. Paahdellaan pikkulämmöllä. Loppuvaiheessa pannulle lisätään hunajaa, jotta hivenen rapsakoituneet ainekset hieman karamellisoituvat. Samaan aikaan tehdään salaatinkastike. Kastikkeeseen tulee klementiinin mehua, limen mehua, raastettua punasipulia, granaattiomenan mehua, öljyä, inkivääriä ja soijakastiketta. Maku on loistavan hapanimelä.

Salaatiin voi pistää melkein mitä salaattia tahansa. Me laitoimme jäävuorisalaattia, rucolaa, minttua, tuoretta korianteria ja viinisuolaheinää. Lisätään pannuainekset salaatin joukkoon ja maustellaan kastikkeella. Lopuksi granaattiomenan siemeniä sekä tuoretta chiliä pinnalle.

Ihan älyhyvää! Oli varmaankin paras safka puoleen vuoteen - voin suositella lämpimästi.

Ei kommentteja: