3.2.2011

Sitruunainen keftalihapullatagine

Tätä ruokaa olemme monesti tehneet, mutta nyt vasta dokumentoidaan. Ohje löytyi vuosia sitten marokkolaisesta keittokirjasta. Ruoka on raikas, vaikkei lihapullista tule ensimmäisenä raikkaus mieleen. Raikkaus tulee sitruunan käytöstä ohjeessa. Liha on jauhettua lammasta, joka maustetaan sipulilla, jeeralla, kanelilla, persiljalla, ripauksella cayennepippuria sekä tietysti suolalla ja pippurilla. Pullien annetaan levätä ja sillä välin tehdään liemi. Liemeen aloitetaan kuullottamalla sipulia voissa. Lisätään sahramia, chiliä ja tuoretta hienonnettua inkivääriä sekä korianteria ja sitruunanmehua. Kiehautetaan ja lisätään lammaspullat liemeen. Haudutellaan pullia käännellen noin 20 min. Sitten lisätään sitruunanlohkoja ja keitellään vielä 10 min ilman kantta, jotta liemi keittyy hieman kokoon. Tarjoillaan couscousin ja rapean leivän kera.

Ei kommentteja: