12.2.2011

Leipäkokeiluja Osa 10 - Myllärinleipä

Bourke street bakery -leipäkirja jaottelee leipiä juurileipiin, joita on perusleivät sekä perusleivistä tehdyt kikkailuversiot. Juurileipien lisäksi kirjassa on vielä hiivaleivät ja oliiviöljyleivät. Omat kokeilut ovat vielä perusleivissä, ja niistä viimeisessä myllärinleivässä. Myllärinleipään tulee vaalean hapanjuuren lisäksi vehnäjauhoa, täysjyvävehnäjauhoa sekä ruisjauhoa. Muuten ohje on lähes sama kuin hapanleivässä. Leivät kohosivat erittäin hyvin. Maku on sopivan hapan ja ruisjauhoista johtuen mukavan tukeva. Tähän ohjeeseen ne riihiruisjauhot varmaan sopisivat hyvin. Täytyypä joskus kokeilla. Seuraavia leipäkokeiluja voisi olla myös baguette ja briossi.

Ei kommentteja: