5.2.2011

Ricottanektariinijälkkäri

Keftalihapullataginen oheen väsäilin toisen Gordonin helpon jälkkärin ricottajuustosta sekä nektaarinista.

Uunivuoat voidellaan ja vuorataan tomusokerilla. Ricottaan sekoitetaan kananmuna, sitruunankuorta sekä tomusokeria. Lusikoidaan vuokiin. Sitten uuniin 20 minuutiksi, kunnes pinta saa hieman väriä ja keskusta hieman kiinteytyy. Jäähdytetään ennen tarjoilua.

Nektariini leikataan lohkoiksi, jotka kieritellään sokerissa ja paistellaan voin kanssa pannulla, kunnes karamellisoituvat kauniisti. Lisätään sitruunan mehu joukkoon ja asetellaan ricottaannosten kanssa tarjoiluastialle. Päälle hieman karamellinestettä.

Mukavia makuja. Ricottapaistos pysyi melko mietona ja talvinektariinit karamellisoituivat todella herkullisen makuisiksi.

Ei kommentteja: