17.2.2011

Sitruuna-rosmariinikakku

En ole koskaan ollut mikään jälkiruokien tai makeiden leivonnaisten leipoja. Nyt Diane Henryn kirjaa selaillessa tuli vastaan resepti mitä oli pakko kokeilla.

Simppeliin reseptiin jauhetaan koneella vanhaa leipää, rosmariininlehtiä ja kuorittuja manteleita. Lisätään sokeria ja leivinjauhetta. Lopuksi lisätään sitruunankuori, oliiviöljy sekä 4 vatkattua munaa. Sekoituksen tuloksena on löysä taikina. Taikina voideltuun vuokaan ja kylmään uuniin. Uuni 180 asteeseen ja annetaan kypsyä noin 50 min tai kunnes puutikkuun ei tartu taikinaa. Annetaan jäähtyä.

Kakkuun tulee vielä oma siirappi, joka valmistetaan kuumentamalla pannussa kahden sitruunan mehu, vettä ja sokeria. Pari rosmariinin oksaa mukaan antamaan makua. Kakkuun tikulla reikiä ja siirappi kaadetaan lämpimänä joukkoon. Nautitaan jäähtyneenä. Kakkua olisi voinut vielä pimpata tomusokerilla, mutten viitsinyt. Todella hyvää. Sitruuna oli pehmentynyt mukavasti ja kakku oli raikas sekä pehmeän maukas. Rosmariinin maku oli aika mieto. Kakkua valmistaessa arvelin myös oliiviöljyn suurta määrää, ei lopputulos ollut yhtään liian rasvainen.

1 kommentti:

Chez Jasu kirjoitti...

Tämä on kyllä tosi hyvä ohje! Valmistusvaiheessa öljyn määrä kyllä vähän huimaa.